“Misschien wel Nederlands mooiste trail” zo wordt de vuurtorentrail op Ameland wel eens beschreven. Er zijn maar weinig trails waarbij je in één route bos, strand, duinen en de nodige hoogtemeters tegenkomt. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de zevende editie in het weekend van 3 en 4 oktober aanstaande. We spraken erover met Robin, die samen met alle vrijwilligers en medewerkers van Cairn trails & Adventures de vuurtoren trail mogelijk maakt.

Foto is eigendom van de Vuurtorentrail Organisatie

De vuurtorentrail is vanaf 2013 uitgegroeid tot een evenement waarbij veel instanties en organisaties een steentje bijdragen om van de trail een succes te maken. Cairn trails & Adventures zoekt bewust de dialoog met bijvoorbeeld lokale ondernemers, overheidsinstellingen en natuurbeschermers (om er een paar te noemen). Ameland is een eiland van 268,5 vierkante meter grond (volgens Wikipedia) en misschien ontstaat hierdoor wel een verbondenheid, die vergelijkbaar is met de verbondenheid van trailers tijdens een zware trail.

Het blijft onvermijdelijk om even stil te staan bij de maatregelen met betrekking tot corona. Het evenement is corana-proof, en de definitieve vergunning is binnen. Deelnemers zijn middels een nieuwsbrief geïnformeerd over alle maatregels en aanpassingen. Een veilig evenement is echter alleen mogelijk als iedereen – trailers, vrijwilligers, organisatie, meereizenden zijn of haar steentje bijdraagt en verantwoordelijkheid neemt. De vuurtoren trail is ook in tijden van corona een behoorlijk grote trail met meer dan 1000 hardlopers, (zaterdag en zondag samen) geen overbodige boodschap. Als deelnemer; blijf wel de site van de vuurtorentrail in de gaten, als er nog nieuws is of aanpassingen komen.

De start is dit jaar op het strand, waar veel ruimte is. En de finish is in het centrum van Ameland. Ook dit jaar ontvang je als finisher weer een unieke medaille. Het begint ondertussen een collectors-item te worden, elk jaar ziet hij er anders uit. Na de finish kan je met een paar stappen extra direct een verdiend lekker koud drankje nuttigen in het centrum van Ameland.

Kortom, de vuurtoren trail gaat ook dit jaar door. Ameland is een gezellig eiland om eens naar toe te gaan. Cairn Trails & Adventures zorgt er, samen met de Amelandenaren, voor dat alle deelnemers een mooie zware trail kunnen lopen.

We wensen alle lopers, organisatie en Amelandenaren een goeie vuurtoren trail. Robin; dank voor je tijd!