Het volgende bericht nemen we 1 op 1 over van de organisatie van de Petran ultra run. Mocht je in Nederland een mooie tocht willen maken, dan is Meerlo in Limburg in het weekend van 5 en 6 juni de place to be.

Het Petranpad is het 112km lange wandelpad dat de natuurgebieden van Horst a/d Maas met elkaar verbind.

Na een succesvolle 1e “wedstrijd” editie in 2020 volgt dit jaar de 2e editie van deze ultralrun op 5 en 6 juni. Ook dit jaar zal er weer samengewerkt worden met de Stichting Landschap Horst aan de Maas.

Uitgangspunt is om de gehele route te lopen in één óf twee dagen binnen een totale tijd van 2x 8 uur, of 1x 16 uur. Alleen aanmelden voor de 2e etappe op zondag is niet mogelijk.

De markering bestaat uit ronde Petranpad logo’s en knooppuntmarkeringen die permanent aangebracht zijn op paaltjes (soms lastig vindbaar). Daar waar afgeweken wordt van de originele route is sowieso een eigen GPS-ontvanger (handheld of horloge) met een door ons geleverd GPX-bestand noodzakelijk en het wordt sterk aangeraden om de GPS ontvanger gedurende de gehele tocht te gebruiken.

Natuurgebieden met een hoge diversiteit. Bos, heide, zandgronden, oude Maasarmen en Peelgebieden wisselen elkaar af. Onverharde paden door de natuurgebieden, maar daar waar er dorpen doorkruist worden, wordt er op verharde ondergrond gelopen. In tegenstelling tot vorig jaar wordt de originele route niet meer 100% gevolgd maar zijn er een paar wijzigingen aangebracht om (nog) meer over onverharde paden te lopen.

Voor meer info en een beeldimpressie ga naar: https://www.landschaphorstaandemaas.nl/wandelen

Start- en finishlokatie: Het Kasteeltje in Meerlo, Nrd-Limburg.

2-Dagen optie: 

2x ca. 56km, 2 dagen met een maximale tijd van 8 uur per dag. 

1e dag. 5 Juni starttijd 10:00 uur, sluiting 18:00 uur bij VP 56km. Vervoer terug naar Meerlo wordt geregeld.

2e dag. 6 Juni starttijd 09:00 uur bij VP 56km, sluiting 17:00 uur. Vervoer vanaf Meerlo naar de startplaats wordt geregeld.

1-Dag optie: 

1x 112km, maximale tijd van 16 uur. 

6 Juni starttijd 01:00 uur, sluiting 17:00 uur.

Cut-off tijd en DNF : 

Indien een verzorgingspost niet binnen de gestelde tijd gehaald wordt (Tijdstip=afstand:7km/u), of er een besluit genomen wordt om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen wordt er een DNF (did not finish) status toegekend. 

De loper in kwestie zal, indien gewenst, opgehaald en teruggebracht worden naar de finish locatie. Kiest men er voor om toch door te gaan met een status DNF dan geschied dit op eigen verantwoordelijkheid en kan er géén aanspraak meer gemaakt worden op support door de organisatie.

Voor de 2-daagse lopers geldt dat zij de tweede dag weer kunnen starten met deel 2, waarbij de status DNF wél zal blijven bestaan. 

Deelnemers: 

Maximaal 60, opgeteld over twee dagen. Vol=vol, op verzoek kan men op de reservelijst geplaatst worden bij meer dan 60 aanmeldingen.

Verzorgingsposten/Checkpoints: 

6. Eventueel extra afhankelijk van weersomstandigheden.

Dranken/snacks: 

Worden aangeboden bij de checkpoints maar voldoende eten én drinken om de volgende post te bereiken is een eigen verantwoordelijkheid.

Dropbag: 

Halverwege mogelijk voor de 1-dag optie.

BBQ:

Zaterdagavond wordt er voor de liefhebbers een barbecue geregeld. (€ 15,= pp).

Opgave voor deze BBQ wordt op een later tijdstip gevraagd.

Overnachten:

Er zijn voldoende mogelijkheden in de vorm van B&B’s, campings, hotels e.d. in de nabijheid te vinden. Bij de start/finish locatie is kamperen niet toegestaan.

Deelnemers bijdrage: 

€ 30,= Inschrijving is definitief indien het bedrag ontvangen is op rekening NL15RABO 0142607924 t.n.v. C.Lamers onder vermelding van naam en afstand (2×56 óf 1×112). 

Indien het evenement onverhoopt niet plaats kan vinden (b.v. Covid-19) vergoeden wij het bedrag zo veel mogelijk (de meeste kosten maken wij pas in de laatste 2 weken).

Aanmelding: 

Stuur een e-mail naar: kiwis@xs4all.nl met vermelding van je naam en de gewenste 1 of 2 dagen optie.