Zondag 9 februari is het open dag van de NKBV in Nieuwegein. Als trouw lid, moedigen we het alleen maar aan dat er binnen de Nederlandse bergsport vereniging meer aandacht komt voor trailrunning. Alle praktische info vind je hier. De NKBV adviseert overigens met het OV te komen. Het adres waar je zondag moet zijn is:

Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

Heb je als trailrunner nou echt een nkbv-lidmaatschap nodig?

Met name als je vaker in de bergen bent en in hutten verblijft is het handig. Op vertoon van je NKBV-kaart krijg je namelijk korting. Een lidmaatschap kost momenteel 52,50 euro per jaar. Korting varieert per hut, maar na een week heb je je lidmaatschap er toch een goed eind uit gehaald. (en zonsondergangen in de bergen kunnen onbetaalbaar mooi zijn)

Uitzicht vanaf de Stüdlhütte (2801m), als je de Groß Glockner Ultra Trail loopt kan je hier een bakkie doen

Tevens biedt de NKBV als extra mogelijkheid een reisverzekering aan, dat kost je 38 euro extra. Toch wel een veilig idee dat je verzekerd bent tijdens je sportieve activiteiten en binnen- of buitenland. Kosten kunnen aardig oplopen als je met een helikopter opgepikt moet worden als je je enkel breekt en je staat toevallig net op een berg.

Daarnaast ontvang je 5 keer jaar het magazine “De Hoogtelijn”, heel veel aandacht voor trailrunning is er nog niet in de hoogtelijn, maar af een toe staat er een artikeltje in. Wel staat er veel info in over mooie tochten en natuurgebieden.

Tot slot draag je indirect bij aan het onderhoud van de paden, omdat de NKBV daar een budget van 400.000 euro voor vrijmaakt.

Bron voor dit artikel is “De hoogtelijn” en de NKBV website, de fotos zijn zelf gemaakt.

Karwendelhaus (1771m), Oostenrijk