Het idee hadden we al langer, maar nu in deze tijden van extra veel thuis zijn, een goeie optie om je toch verder voor te bereiden op een mooi avontuur. Met wat extra tijd een uitgelezen mogelijkheid om wat dingen in de keuken uit te proberen. Daarom introduceren we de rubriek „Wat staat er vandaag op de kalender het menu“ .

Vandaag op het menu: muffins. Een lekker, voedzaam en gezond ontbijtje of tussendoortje voor voor de start, tijdens het lopen, of daarna. (toepassen wat aan de orde is). De muffins zijn makkelijk om te maken en mee te nemen, mocht de start/finish/alles daartussen heel vroeg zijn en je niet de tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt. Zo heb je toch iets lekkers en voedzaams om te eten, en je kan er zelf ingrediënten aan toevoegen die je lekker vindt. Ook lekker voor supporters tijdens de tocht.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 175 volkoren bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml karnemelk
  • 1 banaan
  • 125 gram blauwe bessen
  • Muffin-bakvorm of muffinbakjes
  • Pan
  • Oven

Hoe maak je het deeg?
Verwarm de kokosolie in een pan. Klop vervolgens de eieren in een kom en meng het geheel met de kokosolie. Pureer de banaan en voeg het toe aan de eieren-olie mix. Meng de bloem met bakpoeder en voeg het daarna afwisselend met de karnemelk toe tot een soepel beslag. Voeg tenslotte de blauwe bessen toe.

Hoe maak je muffins van het deeg?

Verdeel de deeg over een muffin-bakvorm (ingevet of met muffin zakjes) en bak in een voorverwarmde oven bij 170 graden gedurende 25 minuten.

Leave a Reply