Eén van de weinige trails die doorgaat dit jaar is de N70 trail op 6 september. En dat is geen toeval, de gehele trail is tot in de puntjes voorbereid en absoluut corona-proef. De inschrijving is geopend tot 1 september en je kan dus nog gewoon meedoen.

De N70 trail wordt voor de vijftigste keer georganiseerd dit jaar. Uit alles blijkt het persoonlijke karakter van de N70 Trail, en de betrokkenheid van de hardlopers. Er zijn bijvoorbeeld hardlopers die het gepresteerd hebben om vijftig keer deel te nemen aan de N70 trail; een geweldige prestatie. Om ze in het zonnetje te zetten heeft de organisatie enkele statistieken bij elkaar verzameld, hoeveel kilometers of hoogtemeters loop je bijvoorbeeld als je vijftig keer meedoet? Aardig feitje is dat deze club mensen op hun beurt het doel hebben bedacht om de N70 trail 1300 keer te lopen. Je moet maar op het idee komen…:-)

Bron: N70trail

In deze tijden is het onvermijdelijk om even stil te staan bij de Corona-maatregels. De organisatie heeft goed nagedacht over hoe alles in goeie banen wordt geleid. Zo wordt er met tussentijd en na elkaar gestart, in volgorde van ingeschatte eindtijd; de snelste eerst. Je staat dus niet in een vol startvak. Tevens wordt bij iedereen de temperatuur gecontroleerd. Het parcours van de 14km is veranderd, je loopt nu 1 ronde. En je komt dus maar 1 keer in het finishvak, gescheiden van het startvak. In het hele start- en finishterrein geldt een vaste looprichting. De vergunning is verstrekt op basis een volledig corona-veilig evenement. Je kan het hier zelf nog even op je gemakje doorlezen.

De route gaat door een prachtige bosrijke omgeving in het Rijk van Nijmegen. Theo, met jarenlange ervaring in de nationale bergselectie weet als geen ander hoe je een uitdagende route maakt. Je loopt dan ook voornamelijk over single tracks en modderige paden (als het van te voren regent).

Kortom, mocht je eraan toe zijn om weer eens mee te doen aan een goeie trail op een verantwoorde manier, dan is het 6 september weer zover in Nijmegen. Het enthousiasme van Theo werkt aanstekelijk en de route is uitdagend in een prachtig natuur gebied.

Theo, dank voor je tijd en veel succes met de laatste voorbereidingen.