Vorige zomer verscheen er op deze website een artikel over de Ortler Skytrails. Negen maanden later, sprak ik opnieuw met Bram, de race organisator. Hoe staat er nu voor de bij de organisatie van de Ortler Sky Trails?

De inschrijving voor de Ortler skytrails die in juli 2021 georganiseerd wordt, loopt behoorlijk goed met inschrijvingen uit verschillende landen in Europa. Het is even afwachten hoe de covid19-situatie zich ontwikkeld, maar het is zeker mogelijk om op een veilige manier mee te doen. Op zo’n 11 uur rijden vanaf Utrecht rijd je in je auto naar Sulden am Ortler. Als je zelf een huisje of andere locatie huurt, ben je in principe autonoom en kan je alleen in gezelschap van je reisgenootschap te zijn.

De Ortler Vertical is vorig jaar gewoon georganiseerd. Het schept vertrouwen en brengt de nodige ervaring over het organiseren van een veilig evenement. Het mooie aan de vertical is dat supporters met de skilift bijna tot aan de finish kunnen komen en direct zicht hebben op de route, en favoriete loper. Daarnaast is het uitzicht als je boven bent gekomen schitterend en daarmee is de vertical voor zowel lopers als supporters zeker de moeite waard.

Vorige zomer zijn lange verkenningstochten gemaakt door organisatie en vrijwilligers. Als gevolg daarvan is een fantastisch stuk van 7 km over een smalle graat aan de langste afstand toegevoegd. Daarmee komt de Stelvio Ultra Trail op 84km. Je krijgt er 4 ITRA-punten voor, mocht je ze sparen.

Komende editie is komt er een nieuwe afstand bij; een kinderloop. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor supporters om de lopers aan te moedigen tijdens de lange trails, op mooie plaatsen in de bergen en lekkere terrassen van berghutten. Daardoor kan je de Ortler Sky Trails gerust een familie-evenement noemen. Daarom is een loop voor kinderen een leuke en logische, nieuwe afstand voor de Ortler Sky Trails. Alle meelopende kinderen zijn winnaars, en krijgen een mooi aandenken. Meedoen is belangrijker dan winnen.

De Ortler Skytrails is een fundraiser voor de spierziekte ALS. Door persoonlijke omstandigheden is de betrokkenheid en aandacht voor ALS groot. Om hier aandacht voor te vragen is de Hash tag #Prayforyourlegs in het leven geroepen op de sociale media kanalen. Voor een dergelijk initiatief willen we hier op trailrun-kalender graag even de aandacht vragen. Mocht je een keer na een zware training moeie benen hebben, zet #prayforyourlegs er een keer bij.

Kortom, de organisatie van de Ortler Skytrails zit absoluut niet stil. De voorbereidingen voor juli 2021 zijn in volle gang. Voor de toekomst, en concreet zodra de situatie het toelaat, zijn er veel nieuwe initiatieven en concrete ideeën in voorbereiding.

Alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van de Organisatie van de Ortler Skytrails.