De Great escape, georganiseerd door de organisatie van de Legends trail, gaat ook dit jaar gewoon door (in tegenstelling tot wat eerder niet correct op deze website stond). Dat is in deze tijden geen vast gegeven, maar de organisatie heeft wel voor elkaar gekregen een vergunning te krijgen. Chapeaux!

Als deelnemer zijn er een wel paar dingetjes die je in de gaten moet houden en de meest aktuele informatie staat op de website van de Great escape zelf. Vergeet vooral je mondkapje niet; noodzakelijk op momenten dat er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Per afstand zijn er tijdens de start meerdere waves. Daarnaast is er dit jaar een nieuwe route die start en finisht in Petit Mormont, volgens de organisatie minimaal even zwaar als de route van eerdere jaren. Als loper een mooie kans om nieuwe paden en stukken van de Ardennen te zien.

Supporters en andere volgers kunnen dit jaar via de website http://greatescape.legendstracking.com de lopers volgen. Het is niet de bedoeling live aan te moedigen langs het parcours. Aangezien er een sterk deelnemers start is dat zeker de moeite waard om komend weekend de bovenstaande website aan te klikken. De start van de 160km is zaterdag 4:00. De 80km start precies 00:00 in de nacht van zaterdag op zondag.

Kortom, het is mogelijk om ook dit jaar de unieke Legends Trails-ambiance te ervaren en de veiligheid en gezondheid van deelnemers en vrijwilligers is daarbij gegarandeerd. Supporters kunnen via een prima GPS tracking systeem alle lopers en de wedstrijd volgen.

Bron: de website van de Great Escape zelf