Zo langzaam mag er weer meer. Alhoewel een rondje hardlopen altijd kon, is er binnen de trailwereld wel veel te merken van de Corona-maatregels. Omdat we het hartstikke cool vinden er weer iets gebeurd en alle trailorganisaties een hart onder de riem willen steken, gaan we bijhouden, en een beetje reclame maken, welke initiatieven er zijn en wat je allemaal weer kan ondernemen. Deze lijst gaan we aanvullen, als er nog eentje ontbreekt horen we het graag via trail@trailrun-kalender.nl.

Esprit Montagne Inspirational 2020:
“Zowel in Nederland als in Europa zijn veel wedstrijden geannuleerd en doelen voor de zomer weg.  Maar niet getreurd, want BearsportsCairn Trails and AdventuresUltra-Run en Veluwesport hebben de handen ineengeslagen en samen met Hotel Esprit Montagne in Frankrijk hebben iets moois bedacht.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaar hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.”

Bron: tekst gekopieerd van de website en eigendom van Cairn Adventures


De Eiger trail met Mudsweattrails

Goed nieuws komt er uit de landen vvom ons heen met betrekking tot het reizen en de mogelijkheden om in de bergen actief te zijn. Zwitserland is daarbij vooruitstrevend en gaat ook weer wat kleinschalige evenementen toestaan. Hiet zitten nog wel wat restricties aan, zodat de Eiger Ultra Trail organisatie nog geen evenement, in welke vorm dan ook, kan draaien. In ieder geval gaan op 6 juli de grenzen open. En zijn we in samenwerking met de organisatie van de Eiger Ultra Trail gaan kijken naar de mogelijkheden om, kleinschalig, de Eiger Ultra Trail te organiseren.

Bron: tekst gekopieerd van de website en eigendom van MudSweattrails

Trail-Runnig.eu

Ook bij de jongens en meiden van de trailrun-community trail-running.eu ziet het er goed uit. Geen enkel event is op voorhand gecanceld. Meer nieuws op hun website..