Van 31 augustus tot 4 september 2021 wordt de UTSC voor de eerste keer georganiseerd in Zuid Frankrijk. In de 320km lange route zitten 12.000 hoogtemeters en is daarmee een behoorlijke uitdaging, en een mooie toevoeging in het lijstje van de XL-trails. Onlangs kon ik de organisatie van de UTSC 367 enkele vragen stellen.

De UTSC 367 wordt georganiseerd door 3 ultralopers die hun omgeving, historie en route willen delen met de rest van de wereld. De route is schitterend en ontzettend gevarieerd. Je start in Port-Nouvelle (vlak bij de Spaanse grens, zo’n 13 uur rijden vanaf Utrecht) op zeeniveau. Vervolgens en loop je de Franse binnenlanden in. Je komt daarbij door bossen, wijnvelden, langs kastelen, je loopt door schuchten en beklimt bergen. In de 3 lifebases op km 77 (Duilhac), km 150 (Puivert) en km 243 (weer Duillac) kan je douchen, slapen, eten uit rusten en alle andere dingen waar je behoefte aan hebt.

Bron: UTSC367.run

De mannen van de UTSC 367 willen graag voor iedereen ouder dan 20 jaar een avontuur organiseren. Als basis is het wel fijn als je wat ervaring hebt en in ieder geval een 100 km bent gefinisht. Uiteindelijk gaat het hen om de glinsterende ogen en lachende gezichten.