Over een kleine 2 weken is het zover, de vijfde editie van de Legends trail. In die vijf jaar is de Legends trail echter al een begrip geworden in trailrunning-land.

Het is niet zozeer het gebied, geen spectaculaire vergezichten, gletsjers aan de andere kant van het dal of pittoreske bergdorpjes die je onderweg tegenkomt. Op 2,5 uur rijden vanaf Utrecht, zo’n 50km onder Luik, gewoon in de Belgische Ardennen is de start en finish in Mormont, wie kent het niet? Het is ook niet het internationale deelnemersveld, gesponsorde toppers, die je bij grote bekende trails tegenkomt waarvoor veel aandacht is in de media. Geen overdreven gedoe, fotografen bij de finishlijn en andere paspoes. Gewoon een tocht door de ardennen…

Maar wel gewoon een tocht van 250km. Ten minste, de afgelopen 4 jaar was 250km de hoofdafstand. De vijfde editie, om het jubileum te vieren, is er zelfs een tocht van de dubbele afstand, 500km. En dat is precies een van de dingen die de de Legends Trail legendarisch maakt, een enorm lange tocht door de Ardennen. Zoveel van dit soort trails zijn er niet. Daardoor heeft de legends trail een familiair sfeertje. Mensen komen terug. Je leert elkaar behoorlijk goed kennen als je dag en nacht onderweg bent, soms zonder veel te praten. Ook dat maakt de legends trail legendarisch.

Vrijdag 21 februari om 18:00 is de start van de 250 km en zaterdag 22 februari om 8:00 is de start van de 500km. Via http://legendstrail.legendstracking.com/ kan je je favoriete loper volgen.

De organisatoren van de Legends Trail organiseren nog andere trails. Als je alle trails loopt doe je een “grand slam“. Over een clubje mensen die dat gedaan hebben, is de volgende documentaire gemaakt.

When Heroes Become Legends – Dutch Subtitled from Rocking Chair Moments on Vimeo.

Als bron voor dit artikel werd voornamelijk de legends website gebruikt. De video is gemaakt door en eigendom van Rocking Chair moments en staat op Vimeo

One comment

Comments are closed.