De Bosbokken is de geuzennaam van de loopgroep van AV Deltasport. Wat begon als een klein clubje is uitgegroeid tot een loopgroep van ruim 35 lopers. Na elke traning op zaterdag morgen wordt er na afloop gezamenlijk koffie en thee gedronken bij de lunchboerderij De Molenberg. Als er op zaterdag niet in het bos van Westenschouwen wordt gelopen zijn de Bosbokken wel in de Ardennen te vinden. Na jaren van samen trainen kwan het idee om zelf een trail te gaan organiseren en dan het beste uit alle trails te halen, en te combineren in een zelf georganiseerde trail. Gewoon op Schouwen-Duivenland in Zeeland. De Bosbokken trail is geboren.

Op 19 september 2021 wordt voor de tweede keer de Bosbokken Trail georganiseerd. De Bosbokken trail is in principe een winter-trail die in februari wordt georganiseerd. Door alle omstandigheden is de tweede editie echter in september. Mooi als voorbereiding op de Zeeuwse kust marathon, of Rotterdam Marathon. Mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan, wordt je aanmelding gewoon overgezet naar februari 2022.

De Bosbokken trail kan je gerust een hele zware trail noemen. Als je de omgeving niet kent en je loopt mee, is de kans groot dat je verrast bent. Het parcours gaat continu op een neer – in de 47km zitten ruim 500 hoogtemeters. Je loopt daarbij door de duinen, over het strand en door het bos. Tel daarbij op dat de trail midden in de winter georganiseerd wordt, en dat zorgt altijd voor verrassingen. Vorig jaar was er bijvoorbeeld windkracht 7. Dit vergt ook van de organisatie flexibiliteit, en het nodige improvisatievermogen. Een strijd tegen de elementen, in een trail.

De Bosbokken Trail is meer dan alleen een rondje hardlopen. De entourage en het sociale element spelen eveneens een belangrijke rol. De Bosbokken Trail heeft een sociale, verbindende functie, zowel voor deelnemers, als voor locals, lokale bedrijven en sponsors. Iedereen draagt daarbij zijn steentje bij. Je krijgt bijvoorbeeld geen medaille, maar een persoonlijk finisher-cadeau, geproduceerd door een lokale onderneming. De ongeveer de helft van het deelnemersveld komt niet uit de provincie Zeeland. Ook de Belgen en Duitsers zijn vertegenwoordigd, en zodoende heeft de Bosbokken Trail zelfs internationale allure. Daarnaast heb je de gelegenheid je hond mee te laten lopen. De Bosbokken trails is tevens een Cani-trail.

De Bosbokken Trail is een unieke, zware trail midden in een mooi gebied. Gezien het feit dat er in Zeeland niet veel trails georganiseerd worden, is dit een mooie kans om er toch eens te lopen. De trail wordt georganiseerd door mensen met ervaring en passie voor trail-runnen, kennen de omgeving en werken samen met lokale ondernemers. Inschrijven is nog mogelijk voor september 2021(www.bosbokken.nl). Een mooi weekendje weg naar Schouwen-Duivenland.