Op 1 mei 2022 wordt voor de Ketelwald Trail georganiseerd, vlak onder Nijmegen. Ketelwald is de middeleeuwse benaming voor het eens aangesloten oerbosgebied dat zich uitstrekte van Nijmegen naar Xanten. (Bron) Het laatste stuk van Nederland waar de ijstijd zijn sporen heeft achtergelaten. Voor Trailrun-kalender sprak ik met de organisatie, alle afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van de Ketelwald trail.

De trails lopen dwars door dat eerder genoemde oerbos en staat op de lijst van natuurmonumenten. Er zijn in totaal 3 verschillende afstanden (12 km, 17km, 33km). De routes zijn ontzettend afwisselend. Qua hoogtemeters en variatie is het gebied bijna on-Nederlands. Even lekker rustig opstarten is er overigens niet bij. Je moet direct stevig omhoog.

Voor de start en finish zijn is de Ketelwald Trail te gast bij voetbalvereniging SV Milsbeek. Alle voorzieningen zijn daar aanwezig voor trailers zoals douches, kleedruimte. Daarnaast is het een prettige locatie voor de meegekomen supporters voor een drankje.

Komende editie wordt de eerste keer voor de nieuwe organisatie. Het draaiboek blijft vooralsnog hetzelfde, en het is de bedoeling om minimaal een even gezellige en succesvolle ketelwald trail te organiseren als de vorige organisatie dat deed. Toch zijn er ook al wat nieuwe ideeën voor edities die daarna komen. Dit wordt de 7e editie van de ketelwaldtrail.

De ketelwald trail wordt georganiseerd voor de recreatieve trailer, en uit heel Nederland en daarbuiten doen er mensen mee. Het gaat hard met de inschrijvingen, maar er zijn nog een aantal startnummers beschikbaar. Als je tijdens de feestdagen teveel hebt gegeten en/of je hebt goede voornemens voor 2022 of je wil gewoon een mooie trail lopen dan ben je bij de Ketelwald trail op de goeie plek.