Voor de de rubriek Het verhaal achter de trail telefoneerde ik met Ron, van de Spaarnwoude Hill trail. Ron loopt al een paar jaartjes mee en heeft veel vernieuwende ideeën. Samen met een hecht team, aangevuld door betrouwbare vrijwilligers, organiseren ze de Spaarnwoude Hill Trail.

Enkele feitjes
– De Spaarnwoude Hill trail wordt volgend weekend voor de tweede keer georganiseerd.
– Afstanden 22km, 16km, 12km, kids trail, Cani trail

Als je een trail organiseert komen alle ideeën van de organisatie samen op de dag van de trail zelf. Dat zijn vaak dingen waar de organisatie hard over nadenkt, en vervolgens ook uitvoert. Om deze ideeën structureel om te kunnen zetten en te bundelen is Love it trail it ® geregistreerd. Love it, trail it ®️ is vooral ontstaan als hobby, maar is ondertussen veel meer dan dat. Het is een platform geworden voor ideeën en initiatieven; naast trails organiseren ze diverse evenementen, social runs, en vele andere dingen.


Eén van de belangrijkste dingen van een trail is uiteraard toch wel de route. Bij de Spaarnwoude Hill Trail zit dat wel goed. Modder is 100% gegarandeerd, en in de route zitten behoorlijk wat steile klimmetjes en uitdagende stukken. De 22km heeft 240 hoogtemeters. Gecombineerd met het terrein is dat een mooie uitdaging. Kleine tip: vergeet niet je schoenen extra strak te strikken, mocht je er de hele route op willen lopen.

De Spaarnwoude Hill trail is kleinschalig opgezet. Daardoor is de sfeer vergelijkbaar met de gemoedelijkheid, en de authenticiteit die bij veel Belgische trails heerst. Bijkomend voordeel: het drukt de kosten. Je hoeft niet te betalen voor dingen, die je als loper toch niet nodig hebt. Gewoon een mooie uitdagende route, met een goeie sfeer. Daardoor wordt de beleving voor trailrunners en de supporters alleen maar beter.

Love it, trail it ®️

De start- en finishlocatie is dit jaar verhuisd. Paintball centrum Spaarnwoude biedt een gastvrije locatie voor alle trailers en supporters en voorziet daarbij in alle behoeften. Je hoeft komende zondag dus niet met honger of dorst naar huis te gaan.

Uiteraard krijgen de winnaars een welverdiend podium, je moet het maar doen, zo’n eind lopen en in de top eindigen. Maar ook de gewone loper wordt in het zonnetje gezet. Om erachter te komen wat er precies gaat gebeuren, zul je echter mee moeten doen. 😉 De Spaarnwoude Hill trail is een trail met een mooie route, goeie sfeer en diverse verrassingselementen. Dus mocht je zondag 22 maart tijd en zin hebben om een stukkie te lopen, dan kan je je nog inschrijven.

Ron, bedankt voor je tijd en het gesprek en veel succes volgende week zondag!